Standardní Tamper Pro Výběrovou Kávu O41mm-O58,6mm Klasická Rukojeť Mahagon

Značka: Heavy Tamper
935 Kč

Zvolte variantu

Základním typem rukojeti je Classic. Díky svému univerzálnímu designu padne jakékoli ruce. Základna tamperu je vyrobena z nerezové oceli s řemeslně zhotovenou rukojetí. Vhodný pro všechny standardní kávovary.

Níže si můžete vybrat velikost základny.

Ručně vyrobeno v ČR.

 

Detailní informace

Ø41mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø49mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø49,5mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø49,7mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø50mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø51mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø51,5mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø52mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø53,3mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø54,5mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø55mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø57mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø57,5mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø58mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø58,4mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø58,5mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø58,6mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø50,7mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø58,3mm (flat)
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø39,3mm (flat) pro Flair Standart
Skladem (5 ks)
935 Kč
Ø45,5mm (flat) pro Flair Pro / Pro 2
Skladem (5 ks)
935 Kč

Detailní popis produktu

Název: Mahagon - Sapelli, Sapele

Latinský název: Entandrophragma cylindricum

Místo původu: Afrika

Rozměry stromu: výška 30-45 m, průměr kmene 1-1,5 m

Hustota suchého dřeva: 670 kg/m³

Barva: jádro je světle až tmavě rudohnědé, se stárnutím barva tmavne

Mahagon je označení pro dřevo některých druhů tropických stromů z čeledi zederachovité (Meliaceae). Za pravý mahagon je považováno dřevo stromů rodu svietenie (Swietenia), nazývané také americký mahagon.

Mahagon je velmi dekorativní dřevo s výjimečnými vlastnostmi. Navzdory tvarové stálosti a odolnosti je dobře opracovatelné a lze jej leštit do vysokého lesku. Patří k nejvíce ceněným dřevům světa.

 

Díky, že jste zavítali na náš e-shop výrobce HEAVY TAMPER, který pro Vás vyrábí převážně nářadí pro přípravu espressa.

Espresso tampery jsou naším vyznáním a tak Vás rádi uvedeme do tohoto baristického nadšení.

Jak připravovat to nej espresso? Snadno, (když přeskočím ten kafemlejnek informací), tak nejdůležitější je mít přesný průměr základny.

Tady je jednoduchý postup:

  1. Nameleme zrno na espresso se správnou gramáží dle košíku, co zrovna používáme.
  2. Teď frčí WDT (Weissova Distribuční Technika), protože rozemele hrudky namleté kávy, a tak namletá káva na espresso je rovnoměrně rozprostřena v košíku a při extrakci se rovnoměrně proextrahuje, takže to!
  3. Distributor, který krásně zarovná namletou kávu tak, že už to chce jen už do ruky vzít tamper, který díky tomu je v rovině (a propos – vyvaroval bych se distributorům, které mají na spodku nějaké rovné plochy oproti ostrým hranám. Spíš si tímto distributorem kafe uplácnete a ne zarovnáte.
  4. Tampování (pěchování) na 8-15 kg bohatě stačí.

Další nedílnou součástí pro přípravu espressa je rukojeť tamperu. Nejpříjemnější je dřevo, a tak jsme pro všechny fajnšmekry, co milují nádheru dřevin, a to i exotických, jich připravili celou řadu. Není ani problém sehnat to nejzajímavější dřevo jako eben, apod.

Co se týče designu rukojetí, milujeme všechny tvary, ale zůstali jsme prakticky jen u několika;  u některých lze nastavit i výšku za pomoci „o“  kroužku, např. u modelu King Style a Heavy T., což je velice praktické.

A nakonec přejme jen pohodlný výběr tamperů pro Váš espresso kávovar.

jak na to

jak změřit košík

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: